Chef's Knife & Sharpener Rod

 

 

 

AER PRODUCTS - Nemško Nerjavno Jeklo 1.4116,  8 - Palčni Kuharski Nož z Brusno Palico - Profesionalni Kuhinjski Komplet - Izredno Ostro Rezilo - Ročaji iz Kakovostnega Lesa Pakka - Privlačen Vzorec Damaska na Rezilu.

 

Kaj želite? Odličen, univerzalni kuhinjski nož, ki vam bo služil vrsto let in bo hkrati lepega ter privlačnega videza

 

Kaj potrebujete? Nož z ostrim rezilom in kakovostno palico za ostrenje, ravnanje rezila s katero lahko nož vzdržujete vedno v dobrem stanju, trpežne in prijetne ročaje, preprosto vzdrževanje, lepo darilno embalažo

 

Kaj dobite? S kompletom AER PRODUCTS Knife & Sharpener Rod dobite vse, kar želite in potrebujete.

 

Naši izdelki so izdelani iz najkakovostnejših materialov po najvišjih standardih kakovosti.

 

Kakovosten nož je najpomembnejši element vsake kuhinje. Glavna prednost naših izdelkov je natančna izdelava in izbor najboljših materialov. Rezilo je izdelano iz legiranega, posebnega nerjavečega martenzitnega nemškega jekla X50CrMoV15. Ta jeklena zlitina je izključno namenjena izdelavi rezil. Ima visoko vsebnost ogljika, sposobnost pridobivanja ter vzdrževanja odlične trdote (Rc 56) in odpornosti proti obrabi. Poseben poudarek je namenjen pravilnemu kaljenju, s katerim se doseže želena trdnost materiala. 

 

V darilni škatli dobite tudi univerzalno brusno palico (štrajher), ki jo lahko  uporabljate za vse vrste nožev, vključno s kuhinjskimi, športnimi, žepnimi,... Preprosta je za uporabo (za desničarje in levičarje). Gladilna palica, ravnalna palica, palica za ostrenje ali brusna palica (imenujemo jo na več načinov) je namenjena vzdrževanju ostrine rezila in je ob pravilni uporabi, zelo učinkovita.

 

Zelo pomembno je, da je rezilo dobro nabrušeno - s tem se zmanjša nevarnost poškodb, ker se uporablja manj sile pri delu.

 

Oba elementa, tako kuhinjski nož kot tudi brusna palica, imata resnično dobre ročaje iz črnega pakka lesa (značilnost tega posebnega lesa je, da je preprost za vzdrževanje, robusten, trpežen in zagotavlja dober oprijem - ne drsi). Pakka wood ročaji so narejeni iz fenolno impregniranega lesa. Ta material je sestavljen iz kosov furnirja iz trdega lesa, ki se mu dodaja smola pod visokim tlakom. Kosi furnirja so zloženi in stisnjeni v vezane plošče, ki vsebujejo okoli 29 kosov plasti na Inch. Pakka wood ročaji zagotavljajo enak izgled in občutek kot les, vendar brez deformacij in cepitev. Uporabljajo se za ročaje nožev in orodja, ki so izpostavljena mokremu in neugodnemu okolju za uporabo v izredno težkih pogojih (ročaji za vojaško opremo, v lokostrelstvu,…).

 

Z ergonomično obliko, ki zagotavlja uravnoteženost noža, pridobimo zanesljiv oprijem, ki skupaj z ostrim rezilom zmanjša nevarnost poškodb. Občutek pri delu je prijeten tudi pri dolgotrajni uporabi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vse skupaj je izpopolnjeno s privlačno embalažo, ki naredi tak komplet idealno darilo. 

 

Zaradi zelo ostrega rezila nož ni namenjen otrokom. Pri pranju in shranjevanju je potrebna pazljivost.

 

Vzdrževanje: Čeprav so vsi materiali, ki jih uporabljamo za naše izdelke, izredno neobčutljivi in ​​trpežni, je priporočljivo, da se po vsaki uporabi ročno opere nož z vodo in milom ter se ga posuši. Pena in agresivni detergenti v pomivalnem stroju so škodljivi, tako da uporabite raje gobico, po potrebi z detergentom, sperite z mlačno vodo in posušite do suhega. Da bi rezilo vedno ostalo enako kot prvi dan, je priporočljivo, da uporabite priloženo jekleno palico približno na vsakih 5 uporab.

 

Skladiščenje: Najbolje je, da imate namenski prostor, stojnico za nože. V kuhinjski predal pomešano z drugimi stvarmi se lahko poškodujete kadar neprevidno iščete po predalu.

 

Priporočila: Za vzdrževanje nožev je ostrina rezila izjemnega pomena. Najboljše podlage za rezanje  so vedno lesene ali plastične, medtem ko steklene ali keramične podlage poškodujejo rezilo. Prav tako poškodujejo rezilo tudi marmorne površine, jekleni pladnji in druge površine, ki niso namenjene za rezanje, zato vedno uporabite primerno ploščo.

 

Ko stresamo narezano hrano, jo običajno podrgnemo z rezilom noža s plošče. To lahko tudi poškoduje rezilo, zato to počnemo s hrbtno stranjo noža.

V vsaki kuhinji naj bodo vsaj dve plošči za rezanje, ena za rezanje mesa in rib, druga za zelenjavo.

Kako uporabljati Palico za Ostrenje

 

Z uporabo priložene palice za ravnanje/glajenje bo vaše rezilo ostalo dlje časa ostrejše, še posebej, ker to ne bo odstranilo delov kovinskega rezila (kot to nastane z brušenjem). S pravilno uporabo lahko dejansko “potisnete" rezilo noža nazaj v pravilen položaj. 

Zakaj so ostri noži dejansko varnejši od tistih, ki ne režejo dobro? Delo z ostrim nožem zahteva manj napora, manj sile, kar pomeni tudi večjo varnost. Rezila, ki niso dovolj ostra se običajno pripravijo, da se nagnejo v smer kamor pritiskamo in pritisk pod napačnim kotom bo vodil nož v smeri, v katero ste ga obrnili, torej proti prstom. Večina nesreč v kuhinji je posledica uporabe neostrih nožev v kombinaciji z neprimernimi površinami za rezanje (na primer: steklene rezalne plošče so odličen primer trenda brez resničnega razloga).

 

Tako kot kuhanje je priprava hrane zabavno opravilo samo s kakovostnim in dobro nabrušenim nožem.

 

Z rednim vzdrževanjem se nožu bistveno podaljša življenjska doba. Ta proces traja nekaj sekund, vendar močno vpliva na življenjsko dobo noža.

 

Palico za ostrenje je mogoče uporabiti na dva načina: eno je, da držite ročaj  v svoji nedominantni roki, drugi način pa, da navpično naslonite palico na delovno površino (ta način priporočamo).

 

 

 

 

PRVI NAČIN:

 

Primite za ročaj brusne palice. Držite konico obrnjeno proč od telesa in jo usmerite nekoliko navzdol. V drugo roko primite nož in potegnite rob rezila po palici. Rezilo mora biti pod rahlim kotom (15-20 stopinj) glede na palico. Če ste v dvomih glede nagiba, postavite nož tako, da bi lahko vstavili prst med vrhom rezila in palico, pri čemer je spodnji rob rezila v stiku z drogom. 

 

Rezilo potegnite navzdol z eno potezo, začenši z robom, ki je najbližje ročaju, in konča na konici. Potrebno je malo vaje. Vaš cilj je, da se rezilo noža premika, tako da so gibi diagonalni na rezilo, ne naravnost navzgor in navzdol. Ponovite tri do petkrat, dokler ne izostrite celotnega roba.

 

Obrnite nož, da izostrite tudi drugo stran. Pripravite palico in nož tako kot prej. Tokrat boste premikali rezilo proti sebi. Ta stopnja je malo bolj zahtevna. Rezilo nastavite enako kot prej in ga počasi usmerite proti sebi, od roba blizu ročice do konice. 

Ko končate, obrišite nož z brisačo.

DRUGI NAČIN - PALICA NAVPIČNO NA DELOVNO POVRŠINO (PRIPOROČENO - BOLJ VARNO):

 

Držite brusno palico s svojo nedominantno roko in konico postavite na mizo tako, da se izognete zdrsu.

Dno rezila, ki je najbližje ročaju nastavite na palico pod kotom približno 15-20 °in potem premikajte nož navzdol po palici vedno pod istim kotom. Obdržite enakomeren pritisk rezila na palico.

Vlecite nož proti telesu, tako da bo sredina rezila v stiku s sredino jeklene palice. Dokončajte gibanje s konico rezila na konici jeklene palice. Ponovite to gibanje še na drugi strani rezila. Štiri ali pet potegov na vsaki strani rezila (skupno od osem do deset izmeničnih prehodov) bi moralo biti dovolj.

Morda je najpomembnejši kot med rezilom in jeklom, 20 stopinj je kot nalašč za nemško jeklo.

 

Oglejte si tudi naš blog, ki vsebuje nekaj video predstavitev o tem, kako uporabljati palico za ostrenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 AER PRODUCTS